Contact Us
Klitoros 26. Peristeri 121 32
info@carnaby.gr
Tel: +30 210 57 51 049

Μύθοι και αλήθειες για την αποτρίχωση

Η αποτρίχωση είναι ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί την πλειονότητα των γυναικών σε όλο τον κόσμο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να κυκλοφορούν πάρα πολλές προτάσεις για το πως θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό κόστος αλλά και με τον λιγότερο δυνατό πόνο.

Όταν όμως υπάρχει ένας «βομβαρδισμός» από πληροφόρηση είναι αρκετά δύσκολο για την καταναλώτρια να ξεχωρίσει τον μύθο από την αλήθεια. Κάτι τέτοιο θα επιχειρήσουμε να κάνουμε εμείς μέσα από αυτό το κείμενο, προσφέροντας σημαντικές πληροφορίες για το θέμα της αποτρίχωσης.

ΜΥΘΟΙ

• Το ξύρισμα είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αποτρίχωσης.

Κάτι τέτοιο αποδεδειγμένα δεν ισχύει, αφού μετά το ξύρισμα η τριχοφυϊα επιστρέφει μερικές ώρες αργότερα.

• Οι αποτριχωτικές κρέμες, το Roll-on και το ζεστό κερί δεν είναι κατάλληλες για το μπικίνι.

Πρόκειται για μία αρκετά διαδεδομένη άποψη η οποία όμως δεν είναι αληθής. Το μοναδικό που πρέπει να κάνει σε αυτή την περίπτωση η κάθε γυναίκα είναι να προσέξει ιδιαίτερα ώστε να μην υπάρξει επαφή με την περιοχή των γεννητικών οργάνων.

• Πρέπει να κάνετε απολέπιση μετά την αποτρίχωση.

Και σε αυτή την περίπτωση δεν ισχύει αυτή η διαπίστωση. Η απολέπιση θα πρέπει να γίνεται ανάμεσα στις αποτριχώσεις και τουλάχιστον 1-2 ημέρες πριν από την επόμενη αποτρίχωση. Κάνοντας συχνά απολέπιση αποφεύγετε την εμφάνιση των τριχών που μπαίνουν στο δέρμα και το δέρμα σας γίνεται ακόμη πιο απαλό.

• Όσο πιο συχνά κάνετε αποτρίχωση, τόσο πιο σκληρές γίνονται οι τρίχες.

Είναι πολλές οι γυναίκες που «φοβούνται» την αποτρίχωση λόγω αυτής της ευρέως διαδεδομένης άποψης. Η τακτική και επαναλαμβανόμενη αποτρίχωση, ειδικά με το ζεστό κερί, κάνει τις τρίχες πιο λεπτές, ενώ με την πάροδο του χρόνου γίνονται λιγότερες. Αντίθετα οι τρίχες γίνονται πιο σκληρές αν χρησιμοποιείτε συχνά την μέθοδο του ξυρίσματος.

 Όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ζεστό κερί, Roll-on ή ταινίες.

Πρόκειται για ακόμα έναν μύθο αφού μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και αν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Απλώς για να είστε απόλυτα σίγουρη μπορείτε να κάνετε μία μικρή δοκιμή σε ένα περιορισμένο μέρος των ποδιών για να ελέγξετε την αντίδρασης του δέρματος.

• Μετά την αποτρίχωση θα πρέπει να καθαρίζετε το δέρμα με οινόπνευμα.

Χρησιμοποιείστε καθαρό οινόπνευμα πριν από την αποτρίχωση για να μετακινήσετε πιθανή λιπαρότητα και να καθαρίσετε το δέρμα, αλλά μην χρησιμοποιείτε ποτέ προϊόντα που περιέχουν οινόπνευμα κατά τη διάρκεια ή μετά την αποτρίχωση.

• Είναι ακατόρθωτο να διατηρήσουμε ένα δέρμα χωρίς τρίχες.

Με τα προϊόντα κεριού των Εργαστηρίων Carnaby® μπορείτε να κρατάτε το δέρμα σας λείο, απαλό, φροντισμένο και άτριχο όλο το χρόνο. Με διάρκεια που ξεπερνά τις 5 εβδομάδες, θα χρειαστεί να κάνετε 10 με 12 αποτριχώσεις κατά τη διάρκεια ενός έτους, ενώ οι τρίχες βγαίνουν αδυνατισμένες μετά από κάθε αποτρίχωση.

• Το ζεστό κερί αποτρίχωσης και το ξύρισμα κάνουν το ίδιο πράγμα.

Το ζεστό κερί αφαιρεί τις τρίχες από την ρίζα και γι’ αυτό το αποτέλεσμα διαρκεί πολλές εβδομάδες. Με το ξύρισμα η τρίχα κόβεται στην επιφάνεια του δέρματος και εμφανίζονται πολύ γρήγορα, μόλις μετά από μερικές ώρες.

• Πρέπει να περιμένετε να μεγαλώσουν αρκετά οι τρίχες για να χρησιμοποιήσετε το κερί.

Χρησιμοποιώντας την μέθοδο αποτρίχωσης με ζεστό κερί επιθυμείτε αποτέλεσμα που διαρκεί πολύ περισσότερο και γι΄αυτό θα ήταν καλύτερο οι τρίχες να μην είναι πολύ κοντές. Ωστόσο το ζεστό κερί θα αφαιρέσει ακόμη και κοντές τρίχες. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ταινίες καθώς και με το Roll-on.

• Τα εφαρμοστά ρούχα δεν επηρεάζουν καθόλου όταν τα φοράτε μετά την αποτρίχωση.

Φορώντας εφαρμοστά και σφιχτά ρούχα μπορεί να προκαλέσετε την ανάπτυξη τριχών μέσα στο δέρμα, κάτι που μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό και φλεγμονή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την περιοχή του μπικίνι, ειδικά να επιλέγετε ξύρισμα. Καλό θα ήταν να αποφύγετε τα εφαρμοστά ρούχα τις 2 πρώτες ημέρες μετά την αποτρίχωση και να κάνετε τακτικά απολέπιση.

• Δεν είναι δυνατόν να κάνετε μόνες σας καλή αποτρίχωση.

Φυσικά και μπορείτε! Τα Εργαστήρια Carnaby® σας προσφέρουν ευρεία γκάμα προϊόντων αποτρίχωσης για να επιλέξετε την μέθοδο που σας ταιριάζει καλύτερα. Ζεστό κερί, κρύο κερί, Roll-on, ταινίες, κρέμες είναι στην διάθεσή σας για να αφαιρέσετε τις τρίχες από το πρόσωπο, τις μασχάλες, τα χέρια, την κοιλιά, το μπικίνι ή τα πόδια με ευκολία και με εντυπωσιακά αποτελέσματα που διαρκούν.

• Πρέπει να πηγαίνω σε ινστιτούτα αισθητικής για σωστή αποτρίχωση.

Φυσικά και όχι! Μπορείτε να κάνετε αποτρίχωση μόνες σας. Απλώς βρείτε το Carnaby® που σας ταιριάζει. Δοκιμάστε το Hot Wax, το νέο και καινοτόμο σετ με μεταλλική βάση και ρεσώ, το Viso Blue, το Magic Blond, τις ταινίες κρύου κεριού και το set Roll-on.

• Μόνο με την αποτρίχωση το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό, υγιεινό και βελούδινο.

Η υγιεινή διατροφή, το άφθονο νερό, η χρήση αντηλιακού, η εκγύμναση και η άσκηση, η καλή ποιότητα ύπνου σε συνδυασμό με την σωστή μέθοδο αποτρίχωσης είναι οι τρόποι για να έχετε λαμπερό, υγιεινό και βελούδινο δέρμα.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ

• Η τριχοφυΐα δεν επανέρχεται το ίδιο γρήγορα χρησιμοποιώντας ζεστό κερί ή κρέμες.

Με το ζεστό κερί οι τρίχες αφαιρούνται από την ρίζα και αργεί η επανεμφάνισή τους. Με τις κρέμες ο χρόνος επανεμφάνισης είναι μικρότερος, αλλά σαφώς καλύτερος από αυτόν του ξυρίσματος. Τα εργαστήρια Carnaby® έχουν και ένα άλλο προϊόν, το Viso Blue Gel το οποίο περιέχει Capislow, ένα συστατικό που καθυστερεί την επανεμφάνιση της τριχοφυΐας.

• Η αποτρίχωση με ζεστό κερί κάνει τις τρίχες να βγαίνουν πιο αργά.

Η αποτρίχωση με ζεστό κερί αφαιρεί τις τρίχες από την ρίζα σε συγκριση με άλλες μεθόδους που τις κόβουν ή τις αφαιρούν επιφανειακά. Αυτό το γεγονός συμβάλλει στην καθυστέρηση της επανεμφάνισης των τριχών, ενώ παράλληλα οι τρίχες βγαίνουν αδυνατισμένες και σταδιακά λιγότερες.

• Τις υφασμάτινες ταινίες μπορείτε να τις πλύνετε και να τις ξαναχρησιμοποιήσετε.

Φυσικά! Οι υφασμάτινες, βαμβακερές ταινίες Carnaby® μπορούν να πλυθούν σε νερό και επαναχρησιμοποιούνται.

• Πριν από την αποτρίχωση το δέρμα πρέπει να είναι καθαρό και στεγνό.

Είναι πραγματικά σημαντικό να καθαρίσετε και να στεγνώσετε το δέρμα σας πριν χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα αποτρίχωσης των Εργαστηρίων Carnaby®. Λιπαρότητα και υπολείμματα από κρέμες ή αντηλιακά μπορεί να αποτρέψουν την δράση του ζεστού ή του κρύου κεριού ή των κρεμών.

• Το καυτό μπάνιο δεν κάνει καλό στο δέρμα.

Το καυτό μπάνιο μπορεί να στεγνώσει ή να αφυδατώσει το δέρμα σας. Είναι πολύ καλύτερο να κάνετε μπάνιο με χλιαρό ή κρύο νερό!

• Φοράμε αντιηλιακή κρέμα ακόμη κι όταν έχει συννεφιά.

Η υπεριώδης ακτινοβολία, που μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση και φθορά του δέρματος, δεν μειώνεται αν έχει συννεφιά. Προστατέψτε τον εαυτό σας από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία φορώντας αντηλιακό, ακόμα και σε συννεφιασμένες ημέρες.

• Πρέπει να προετοιμάσετε το δέρμα σας πριν από την αποτρίχωση.

Η συχνή απολέπιση του δέρματος και ο άρτιος καθαρισμός με οινόπνευμα πριν από την αποτρίχωση είναι απαραίτητες ενέργειες στην διαδικασία της σωστής αποτρίχωσης. Μην ξεχνάτε ότι το δέρμα σας πρέπει να είναι στεγνό!

• Δεν θα πρέπει να κολυμπήσετε αμέσως μετά την αποτρίχωση.

Το δέρμα σας είναι πιο ευαίσθητο μετά την αποτρίχωση και καλό θα ήταν να αποφύγετε την κολύμβηση για 24 ώρες.

• Δεν είναι σωστό να ξυρίζω το μπικίνι.

Το μπικίνι ανήκει στις πιο ευαίσθητες περιοχές του σώματος και γι’ αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Μπορεί το ξύρισμα να είναι εύκολο και γρήγορο, αλλα σκεφτείτε: Θα ξυρίζατε το πρόσωπό σας; Επιλέξτε μία από τις μεθόδους και τα προϊόντα Carnaby® και θα αποζημιωθείτε από το λείο, απαλό και βελούδινο δέρμα που θα έχετε.

• Δεν μπορώ να βγω στον ήλιο αμέσως μετά την αποτρίχωση.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να περιμένετε 24 ώρες μετά την αποτρίχωση πριν βγείτε στον ήλιο. Το δέρμα σας εξακολουθεί να είναι ευαίσθητο μετά την αποτρίχωση και γι’ αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα ήπιο αντιηλιακό. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τα εγκαύματα ή κηλίδες. Επίσης δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αποσμητικό, ανθιδρωτικό και άλλα παρόμοια σκευάσματα για τουλάχιστον 24 ώρες μετά την αποτρίχωση, οποιαδήποτε μέθοδο κι αν έχετε επιλέξει.

• Πρέπει να δοκιμάσω τα προϊόντα αποτρίχωσης πριν προχωρήσω στην διαδικασία.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα προϊόντα αποτρίχωσης αν είναι η πρώτη φορά που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά. Αν μετά από 24 ώρες δεν υπάρχει καμία αρνητική αντίδραση, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το προϊόν.

• Δεν μπορώ να κάνω καθημερινά αποτρίχωση με κερί.

Σας προτείνουμε να περιμένετε τουλάχιστον 72 ώρες μεταξύ των εφαρμογών, ανεξάρτητα από την μέθοδο αποτρίχωσης που επιλέξατε.

• Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ανθιδρωτικά και αποσμητικά αμέσως μετά την αποτρίχωση.

Όχι δεν είναι σωστό, γιατί μπορεί να προκληθεί ερεθισμός του δέρματος. Συστήνουμε να περιμένετε 24 ώρες μετά την αποτρίχωση πριν από την χρήση κρεμών, αποσμητικών και ανθιδρωτικών.

Μοιράσου το με τους φίλους σου

Σχετικά άρθρα

Instagram Feed

Preloader image