Contact Us
Klitoros 26. Peristeri 121 32
info@carnaby.gr
Tel: +30 210 57 51 049
αποτρίχωση με ζεστό κερί

Αποτρίχωση με ζεστό κερί και τα μυστικά της

Η αποτρίχωση με ζεστό κερί είναι από τις δημοφιλέστερες μεθόδους αποτρίχωσης, και μάλιστα λόγω των μακροχρόνιων αποτελεσμάτων κερδίζει διαρκώς δημοτικότητα. Εκτός από τη σημαντική καθυστέρηση στην επανεμφάνιση της τριχοφυΐας (περίπου 30 μέρες), η αποτρίχωση με ζεστό κερί είναι προτιμητέα και για άλλους λόγους, καθώς:

  • Εξασθενεί αισθητά τους θύλακες της τρίχας, επομένως κάθε φορά οι τρίχες είναι και πιο αραιές.
  • Η αποτρίχωση με ζεστό κερί διαστέλλει τους πόρους του δέρματος, επομένως είναι η λιγότερο επώδυνη διαδικασία αποτρίχωσης. Επιπλέον, η νέα σύνθεση ταινιών και κεριών, μετέτρεψε την αποτρίχωση σε μια απλή και σχεδόν 100% ανώδυνη διαδικασία περιποίησης.
  • Είναι άμεση και εύκολα υλοποιήσιμη με εργαλεία και οικονομικά προϊόντα που μπορείτε να βρείτε χωρίς κόπο, σχεδόν οπουδήποτε. Όλη η διαδικασία, διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Επομένως, η ευκολία χρήσης, το value for money και η διάρκεια, κάνουν την αποτρίχωση με κερί όλο και πιο περιζήτητη. Για ακόμα πιο ουσιαστικά αποτελέσματα όμως, η Carnaby, συγκέντρωσε όλα τα μικρά «μυστικά» ώστε να κάνουμε τη δουλειά σας ευκολότερη.

Προετοιμάστε κατάλληλα το δέρμα σας

Πριν να ξεκινήσετε την αποτρίχωση με ζεστό κερί, καθαρίστε καλά την επιφάνεια του δέρματος όπου θα το εφαρμόσετε. Έτσι, θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και θα περιορίσετε τη λιπαρότητα, για την καλύτερη προσκόλληση του κεριού. Κάνοντας πιο αποτελεσματική την εφαρμογή, μπορείτε να επιτύχετε ριζικά αποτελέσματα.

Η αποτρίχωση με ζεστό κερί θέλει και τη σωστή θερμοκρασία

Το κερί πρέπει να είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία. Αν είναι πολύ ζεστό, υπάρχει ο κίνδυνος εγκαύματος ενώ αν είναι πολύ κρύο, δεν θα αφαιρέσει αποτελεσματικά τις τρίχες. Η συμβουλή μας; Καλύτερα να είναι αρχικά πιο ζεστό και να περιμένετε να κρυώσει, παρά να μην το θερμάνετε επαρκώς. Το Carnaby Hot Wax with Spiral Base and Tealight Candle περιλαμβάνει την ειδική  πατενταρισμένη σπιράλ βάση και κάνει ευκολότερη την θέρμανση του κεριού, μέχρι να αποκτήσει την ιδανική ρευστότητα. Για εμάς, η τέλεια ρευστότητα πρέπει να θυμίζει εκείνη του μελιού.

Μήκος της τρίχας

Για το ιδανικό αποτέλεσμα με τη μεγαλύτερη δυνατή χρονική διάρκεια, το μήκος της τρίχας πρέπει να είναι τουλάχιστον τρία χιλιοστά. Αν οι τρίχες είναι μικρότερες, τότε κάποιες από αυτές ίσως να μην αποτριχωθούν. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να έχετε προνοήσει για το πότε είναι το σωστό timing για τη διαδικασία της αποτρίχωσης.

Το σωστό άπλωμα και τράβηγμα

Σημαντικό μέρος της αποτρίχωσης είναι το σωστό άπλωμα του κεριού στο δέρμα αλλά και το σωστό τράβηγμα! Μπορεί να έχετε ακούσει πολλά αλλά η μέθοδος Carnaby είναι ευθυγραμμισμένη με την πρόταση της Αμερικάνικης Ακαδημίας Δερματολογίας. Απλώστε μια επαρκή ποσότητα κεριού, πηγαίνοντας αντίθετα από την φορά της τριχοφυΐας. Τεντώστε με το ένα χέρι (αν είναι ελεύθερο) το δέρμα σας και με το άλλο τραβήξτε το υλικό προς την αντίθετη φορά των τριχών. Η κίνηση πρέπει να είναι γρήγορη και παράλληλη με το δέρμα. Έτσι θα πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Φροντίδα μετά την αποτρίχωση με ζεστό κερί

Μην τις υποτιμάτε, καθώς οι διαδικασίες after care, είναι εξίσου σημαντικές με την ίδια τη διαδικασία της αποτρίχωσης. Με το που τελειώσετε, φροντίστε να αφαιρέσετε τα υπολείμματα του κεριού και να καταπραΰνετε το δέρμα σας. Είναι σημαντικό να περιορίσετε τον ερεθισμό για την υγεία του δέρματός σας και το τσούξιμο για εσάς. Τα μαντηλάκια and λάδι για μετά την αποτρίχωση της Carnaby είναι σχεδιασμένα ακριβώς για αυτόν τον σκοπό. Να σας ανακουφίσουν και να προσφέρουν μια βελούδινη επιδερμίδα χάρη στο αζουλένιο και τη βισαβολόλη που περιέχουν. Για ακόμα πιο μεγάλη διάρκεια μέχρι την επόμενη αποτρίχωση, χρησιμοποιήστε το ανασταλτικό τριχοφυΐας Carnaby Viso Blue Gel.

Επίσης αποφύγετε την έντονη άσκηση και την πολύωρη έκθεση στον ήλιο καθώς μετά την αποτρίχωση με ζεστό κερί, οι πόροι του δέρματος είναι εκτεθειμένοι και το δέρμα ερεθισμένο και ευαίσθητο.

Τα κορυφαία προϊόντα αποτρίχωσης και όχι μόνο, έχουν την υπογραφή της Carnaby

Στην Carnaby δίνουμε καθημερινά το 100% μας, ώστε να αναδεικνύετε εσείς τον καλύτερό σας εαυτό. Προσπαθούμε διαρκώς να διευρύνουμε την προϊοντική μας γκάμα, ώστε να καλύψουμε ακόμα περισσότερες ανάγκες σας. Δεν επαναπαυόμαστε από την όποια απήχηση ή επιτυχία μπορεί να έχουμε, καθώς για εμάς, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο μας: «Αποτρίχωση με ζεστό κερί και τα μυστικά της»;
Διαβάστε περισσότερες συμβουλές ομορφιάς και καλλωπισμού στο Carnaby.gr


Μοιράσου το με τους φίλους σου

Σχετικά άρθρα

Instagram Feed

Preloader image