Επικοινωνία
Κλείτορος 26, Περιστέρι 121 32,
info@carnaby.gr
Τηλ: +30 210 57 51 049

Αποτρίχωση με κερί: συμβουλές για άντρες και γυναίκες

Η αποτρίχωση με κερί αφορά την περιποίηση τόσο του άνδρα όσο και της γυναίκας. Είτε η αποτρίχωση αφορά το πρόσωπο είτε το σώμα, χρειάζεται να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα για να πετύχετε ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Αποτρίχωση με κερί: κάντε ένα ζεστό μπάνιο     

Πριν προχωρήσετε στην αποτρίχωση με κερί, χρειάζεται να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάτε να ανοίξουν οι πόροι, να μαλακώσει το δέρμα και οι τρίχες σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας με scrub. Επιλέξτε μια μέθοδο με φυσικά προϊόντα, όπως λάδι, μέλι, ζάχαρη ή ελαφρόπετρα από ηφαιστειακή λάβα. Έτσι, θα πετύχετε την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, ώστε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα με την αποτρίχωση.

Επιλέξτε το κατάλληλο προϊόν

Αρχικά, είναι σημαντικό να επιλέξετε το προϊόν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας και στο διαθέσιμο χρόνο σας. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα παρακάτω προϊόντα:

  • ζεστό κερί: είναι η απόλυτη επιλογή για απαλή και αποτελεσματική αποτρίχωση που διαρκεί έως 5 εβδομάδες. Εάν έχετε της ειδική σπιράλ βάση για ρεσώ, μπορείτε να αγοράσετε μόνο το ζεστό κερί, διαφορετικά μπορείτε προμηθευτείτε το κερί μαζί με την ειδική βάση του.   
  • ρολέτα κεριού: η ειδική συσκευή με κερί προσφέρει επαγγελματικό αποτέλεσμα στο σπίτι που διαρκεί έως 5 εβδομάδες. Είναι ιδανική και για κοντές τρίχες.
  • ταινίες αποτρίχωσης κεριού: ιδανικές για το πρόσωπο και το σώμα, καθώς έχουν το κατάλληλο μέγεθος για μεγάλες επιφάνειες, όπως η πλάτη και τα πόδια, και χρειάζονται λιγότερο χρόνο.

Αποτρίχωση με κερί: επιλέξτε τον κατάλληλο εξοπλισμό

Για να έχετε επιτυχή αποτελέσματα, ελέγξτε το μήκος της τρίχας σας. Είναι σημαντικό να μην είναι μικρή, αλλά ούτε μεγάλη. Το ιδανικό μέγεθος είναι λίγο μεγαλύτερο από τα 2 χιλιοστά, ώστε να έχει αποτελεσματική δράση το κερί. Για αυτό εάν οι τρίχες είναι μεγαλύτερες, μπορείτε να μειώσετε το μήκος τους με ένα μικρό ψαλίδι. Στη συνέχεια, επιλέξτε ό,τι χρειάζεστε για να κάνετε την αποτρίχωση με κερί. Τα περισσότερα προϊόντα περιλαμβάνουν στη συσκευασία τους τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Ωστόσο, ανάλογα με το προϊόν που θα επιλέξετε, χρειάζεται και διαφορετικός εξοπλισμός. Για παράδειγμα, για την αποτρίχωση με ζεστό κερί, χρειάζεται να έχετε σπάτουλα, κάποιον τρόπο να ζεστάνετε το κερί (γκαζάκι, ρεσώ κτλ.) και στην περίπτωση της ρολέτας υφασμάτινες ταινίες, καθώς και μια πετσέτα ή χαρτί για να μη λερώσετε το χώρο που θα κάνετε την αποτρίχωση στο σπίτι.

Η διαδικασία της αποτρίχωσης

Στην περίπτωση αποτρίχωσης με ζεστό κερί, η ρύθμιση της θερμοκρασίας του είναι το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε. Πρέπει το κερί να είναι σε χλιαρή θερμοκρασία για να μπορείτε να το εφαρμόσετε. Απλώστε το στο σημείο που θέλετε να αποτριχώσετε με τη φορά ανάπτυξης της τρίχας. Περιμένετε για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να κρυώσει το κερί μέχρι να πάρει τη μορφή κρούστας. Τότε, τραβήξτε το υλικό προς την αντίθετη κατεύθυνση από τη φορά των τριχών. Η κίνηση πρέπει να είναι γρήγορη και παράλληλη με το δέρμα.

Εάν χρησιμοποιήσετε τη ρολέτα κεριού, τότε χρειάζεται να θερμάνετε πρώτα το περιεχόμενο στην κεριέρα. Συνδέστε τη συσκευή στο ρεύμα και ελέγξτε την περιστροφή της. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το κερί με τη συσκευή στο σημείο που θέλετε, ακολουθώντας τη φορά της τρίχας. Απλώστε τις υφασμάτινες ταινίες πάνω στην επιφάνεια του κεριού και πιέστε με τα χέρια σας. Τότε, τραβήξτε το υλικό προς αντίθετη κατεύθυνση από τη φορά των τριχών.

Στην περίπτωση που προτιμήσετε τις ταινίες κεριού, τότε χρειάζεται πρώτα να ζεστάνετε τις ταινίες με τα χέρια τρίβοντας τες και στη συνέχεια να τις εφαρμόσετε στην επιφάνεια που θέλετε να αποτριχώσετε. Τοποθετήστε την ταινία στη φορά των τριχών και τραβήξτε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Αποτρίχωση με κερί: φροντίδα & ενυδάτωση της επιδερμίδας σας

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία, μπορείτε να φροντίσετε την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, κανονική ή ευαίσθητη, επιλέξτε την κατάλληλη κρέμα σώματος, καθώς έτσι θα αποφύγετε την ξηρότητα και τον ερεθισμό.

Η Carnaby προσφέρει ολοκληρωμένη περιποίηση για αποτρίχωση με κερί!

Στην Carnaby προσφέρουμε σειρές προϊόντων για ολοκληρωμένη περιποίηση για την αποτρίχωση με κερί  για άνδρες και γυναίκες. Δημιουργούμε συνεχώς νέα προϊόντα περιποίησης, ώστε να καλύπτουμε όλο και περισσότερες καθημερινές σας ανάγκες!

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο μας: «Αποτρίχωση με κερί: συμβουλές για άντρες και γυναίκες»;

Διαβάστε περισσότερες συμβουλές ομορφιάς και καλλωπισμού στο Carnaby.gr

Μοιράσου το με τους φίλους σου

Σχετικά άρθρα

Instagram Feed

Preloader εικόνας