Επικοινωνία
Κλείτορος 26, Περιστέρι 121 32,
info@carnaby.gr
Τηλ: +30 210 57 51 049

Αποτρίχωση με κρύο κερί: Τα 5+1 βήματά της

Αποτρίχωση με κρύο κερί: Ίσως η πιο συνηθισμένη και διαδεδομένη μέθοδος αποτρίχωσης. Γιατί όμως είναι τόσο δημοφιλής; Για πολλούς λόγους! Καταρχάς, η αφαίρεση της τρίχας γίνεται από τη ρίζα κάτι που καθυστερεί σημαντικά την επανεμφάνισή της. Το αισθητικό αποτέλεσμα διαρκεί έως 3 εβδομάδες, ενώ κάθε φορά εξασθενούν όλο και περισσότερο οι θύλακες των τριχών. Την ίδια ώρα, το δέρμα, παραμένει απαλό και λείο. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα όμως στην αποτρίχωση με κρύο κερί, είναι πως μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα στο σπίτι.

Το μόνο της ίσως ελάττωμα, είναι ότι οι παλαιότερης τεχνολογίας ταινίες και κεριά, συχνά προκαλούσαν πόνο κατά το τράβηγμα. Ο πόνος αυτός ωστόσο, διαρκούσε μόνο για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Πλέον, η εξελιγμένη σύνθεση των κεριών και των ταινιών, τον έχει περιορίσει σημαντικά. Η αποτρίχωση έχει μετατραπεί πλέον, σε μια γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία περιποίησης.

Στο παρόν άρθρο, θα αναλύσουμε όλα τα στάδια που περιλαμβάνει η αποτρίχωση με κρύο κερί, για να πετυχαίνετε πάντα αποτελέσματα… διαρκείας και να λέτε ΟΥΑΟΥ αντί για ΑΟΥ. Άλλωστε, αν δεν είμαστε εμείς, ως Carnaby, οι κατάλληλοι να το κάνουν, τότε ποιοι είναι;

Βήμα – βήμα το πώς γίνεται η αποτρίχωση με κρύο κερί

Η αποτρίχωση με κρύο κερί, είναι αρκετά δημοφιλής τόσο στα κέντρα αισθητικής και τα spa, όσο και κατ’ ιδίαν. Περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

Αποτρίχωση με κρύο κερί – Βήμα #1: Δερματικός καθαρισμός

Καθαρίστε σχολαστικά την επιφάνεια του δέρματος που θα αποτριχώσετε. Όχι μόνο θα αφαιρέσετε τη λιπαρότητα, τη βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα, αλλά βελτιώνετε και την εφαρμογή του κεριού. Μόνο έτσι η προσκόλλησή του  θα γίνει 100% σωστά και ανεπηρέαστα.

Αποτρίχωση με κρύο κερί – Βήμα #2: Επιλογή κατάλληλης ταινίας

Ανάλογα με το μέγεθος της προς αποτρίχωση επιφάνειας ή το σημείο του σώματος, διατίθενται και οι κατάλληλες ταινίες. Επιλέγοντας την κατάλληλη, θα έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και θα επαναλάβετε τη διαδικασία λιγότερες φορές! Η Carnaby διαθέτει εύχρηστα strips κατάλληλα σχεδιασμένα για το πρόσωπο και το σώμα (σε συσκευασία των 20 ή των 40).

Αποτρίχωση με κρύο κερί – Βήμα #3: Θέρμανση ταινίας

Ζεστάνετε την ταινία τρίβοντάς την ανάμεσα στις παλάμες σας. Ιδανικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μαλλιών. Ασφαλώς, για την αποτρίχωση με κρύο κερί κατά τους θερινούς μήνες, το στάδιο αυτό είναι προαιρετικό.

Αποτρίχωση με κρύο κερί – Βήμα #4: Εφαρμογή κεριού

Απλώστε προσεκτικά την ταινία κρύου κεριού στην επιφάνεια που θα αποτριχώσετε. Το κερί κολλάει ακαριαία στις τρίχες και θα νιώσετε το τράβηγμα. Έχετε κατά νου, ότι για καλύτερα αποτελέσματα, η τρίχα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 χιλιοστά.

Αποτρίχωση με κρύο κερί – Βήμα #5: Αφαίρεση ταινίας

Αφού προσκολλήσετε την ταινία στις τρίχες, αφαιρέστε τη με ένα γρήγορο και αποφασιστικό τράβηγμα. Ο σωστός τρόπος είναι να τραβήξετε αντίθετα από τη φορά ανάπτυξης των τριχών. Έτσι θα τις αφαιρέσετε από τη ρίζα και η αποτρίχωση με κρύο κερί θα έχει αποτελέσματα μεγαλύτερης διάρκειας!

+1 Βήμα: After Care μετά την αποτρίχωση

Αμέσως μετά την αποτρίχωση, πρέπει να αφαιρέσετε τα υπολείμματα του κεριού και να καταπραΰνετε την επιδερμίδα. Έτσι θα περιορίσετε τον ερεθισμό και το τσούξιμο. Επιλέξτε τα μαντηλάκια και το λάδι για μετά την αποτρίχωση της Carnaby για μια βελούδινη επιδερμίδα χάρη στο αζουλένιο και τη βισαβολόλη που περιέχουν.

Αποφύγετε τον ήλιο ή την έντονη εφίδρωση για το υπόλοιπο της ημέρας, διότι το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο και οι πόροι του εκτεθειμένοι. Για αποτελέσματα μεγαλύτερης διάρκειας, χρησιμοποιήστε το ανασταλτικό τριχοφυΐας Carnaby Viso Blue Gel. Χάρη στα μοναδικά συστατικά που περιέχει, όπως εκχύλισμα χαμομηλιού που του προσδίδει ιδιαίτερα μαλακτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επίσης  το Capislow. Το οποίο είναι ένα εκχύλισμα του φυτού Larrea Divaricata. Το φυτό αυτό είναι πλούσιο σε Nordihydroguaiaretic Acid, το οποίο μειώνει τον πολλαπλασιασμό τον κυττάρων της τρίχας και συγχρόνως έχει αντιφλεγμονώδης ιδιότητες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σταδιακά να μειώνεται η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και η πιθανότητα εμφάνισης θυλακίτιδας. Μελέτη για την αποτελεσματικότητα του Capislow έδειξε ότι η τριχοφυΐα μειώθηκε κατά 35%!

Carnaby, η 1η σας επιλογή για προϊόντα αποτρίχωσης!

Στην Carnaby, εδώ και πολλά χρόνια, εργαζόμαστε σε υψηλούς ρυθμούς και με μεθοδικότητα, υπευθυνότητα και όραμα ώστε να διευρύνουμε διαρκώς την προϊοντική μας γκάμα. Τα δημοφιλή μας αποτριχωτικά αλλά και οι διαρκώς διευρυνόμενες σειρές καλλυντικών μας, κατακλύζουν τα ελληνικά καταστήματα και βρίσκουν απήχηση στα ελληνικά σπίτια. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας γεμίζει χαρά και ηθικό χρέος να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Για εμάς θέλουμε πάντα να καινοτομούμε και για εσάς να αναδεικνύεται διαρκώς η προσωπικότητά σας.

Μοιράσου το με τους φίλους σου

Σχετικά άρθρα

Instagram Feed

Preloader εικόνας