logo

Και τα υγιεινά φαγητά κρύβουν κινδύνους

salad, tips, food

Οι περισσότεροι από εμάς σκέφτονται πως θα φάνε απλά μία σαλάτα και αυτό θα κάνει καλό στον οργανισμό τους. Και όπως οι πιο πολλοί στον κόσμο πλέον, δεν φτιάχνουν κάποια σαλάτα μόνοι τους, αλλά προμηθεύονται κάποια από τις έτοιμες.

Αυτές οι σαλάτες μπορεί να αναφέρουν πως είναι έτοιμες να καταναλωθούν άμεσα, όμως αποτελούν μέρος στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν πολλά μικρόβια. Εξάλλου είναι η δεύτερη αιτία τροφικής δηλητηρίασης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάλιστα επιστήμονες μετά από έρευνες διαπίστωσαν πως τα χαλασμένα φύλλα που υπάρχουν στις συσκευασμένες σαλάτες ευνοούν την ανάπτυξη σαλμονέλας.

Αυτό που πρέπει να κάνετε εσείς για να προφυλαχθείτε, είναι να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να ξεχωρίσετε ποια είναι πραγματικά υγιεινά και ποια όχι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαβάσετε τη λίστα με τα θρεπτικά συστατικά.

Τέλος, πρέπει να δίνετε μεγάλη προσοχή στην επιλογή τροφίμων που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και αποτελούν μία πολύ δημοφιλή διατροφική τάση.

Τα δημητριακά, τα ψωμιά, τα ζυμαρικά, το γιαούρτι, ακόμη και οι σούπες, στις οποίες προστίθενται πρωτεΐνες, κυριαρχούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, στην πραγματικότητα όμως δεν τα χρειαζόμαστε, αφού μπορούμε να προσλάβουμε την πρωτεΐνη που έχει ανάγκη ο οργανισμός μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής.

Comments are closed.