logo

Επιχείρηση ντουλάπα: Έτσι θα βάλεις σε τάξη τα ρούχα σου

wardrobe, woman, clothes, tips

Βρισκόμαστε σε μία εποχή που πρέπει σταδιακά να κάνουμε κάποιες αλλαγές στη ντουλάπα μας. Πρέπει να φύγουν τα πολύ χοντρά χειμωνιάτικα ρούχα και τη θέση τους να πάρουν τα πιο «ελαφριά» καλοκαιρινά ενδύματα.

Αυτή η περίοδος της αλλαγής των ρούχων στη ντουλάπα, αποτελεί έναν «εφιάλτη» για κάθε γυναίκα. Ο λόγος είναι πως χρειάζεται χρόνος για τη νέα οργάνωση του χώρου. Χρόνος που όμως δεν υπάρχει και αποτέλεσμα είναι να γίνονται μισές δουλειές και να μην βρίσκετε εύκολα ρούχα που θέλετε.

Πριν ξεκινήσεις, πρέπει να κάνεις μια μικρή προετοιμασία και να προμηθευτείς όλα όσα χρειάζεσαι, όπως για παράδειγμα κουτιά σε διάφορα μεγέθη, κρεμάστρες, αρωματικά ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να βοηθήσει την οργάνωση της ντουλάπας σου.

Άδειασε και καθάρισε τη ντουλάπα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις όλα τα ρούχα και αξεσουάρ έξω από την ντουλάπα. Όταν θα την έχεις αδειάσει τελείως, θα εντυπωσιαστείς από το πόσος χώρος υπάρχει για να την οργανώσεις από την αρχή. Όπως θες για να διευκολύνεις τη ζωή σου και να κερδίζεις χρόνο κάθε φορά που ψάχνεις ένα συγκεκριμένο κομμάτι.

Αφού την αδειάσεις, καθάρισέ την. Η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να σε βοηθήσει πολύ σε αυτό. Μόλις απομακρύνεις την σκόνη, σκούπισε καλά τα ράφια και η ντουλάπα σου είναι έτοιμη να υποδεχθεί και πάλι τα ρούχα σου.

Κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα

Αφού θα έχεις βγάλει τα ρούχα από την ντουλάπα σου, ήρθε η ώρα να τα χωρίσεις σε τρεις κατηγορίες. Στα αγαπημένα σου, αυτά δηλαδή που φοράς πολύ, σε αυτά που φοράς λιγότερο και σε αυτά που δεν έχουν πια θέση στην ντουλάπα σου, είτε επειδή τα βαρέθηκες, είτε επειδή δεν σου κάνουν ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Αυτά τα τελευταία, αν είναι σε καλή κατάσταση, μπορείς να τα δώσεις σε ανθρώπους που ενδεχομένως τα έχουν ανάγκη. Κάνε μια μίνι έρευνα στο Google και θα βρεις τη λύση.

Φρέσκαρε τα ρούχα σου

Οι άλλες δύο κατηγορίες είναι αυτές που θα επιστρέψουν στα ράφια, στις κρεμάστρες, σε κουτιά ή σε οτιδήποτε άλλο έχεις επιλέξει για να οργανώσεις τον χώρο σου.

Έχεις αποφασίσει να οργανώσεις την ντουλάπα σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το κάνεις σωστά. Και όταν λέμε σωστά, εννοούμε η ντουλάπα σου να είναι τόσο τέλεια που να σου είναι εξαιρετικά δύσκολο να την κάνεις πάλι άνω – κάτω.

Ένα από τα πιο βασικά βήματα για να φτάσεις, λοιπόν, στο επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να φρεσκάρεις τα ρούχα σου πριν τα βάλεις και πάλι μέσα στην ντουλάπα. Όταν λέμε “να φρεσκάρεις” εννοούμε να τα φροντίσεις για να είναι πάντα φρέσκα και μυρωδάτα και να προστατεύεις το χρώμα τους για να μοιάζουν σαν καινούρια.

Χώρισε τα ρούχα ανά κατηγορία

Γι’ αυτό το βήμα πρέπει να βάλεις σε εφαρμογή τις οργανωτικές ικανότητές σου. Όσο τα ρούχα που θα έχεις επιλέξει να κρατήσεις θα είναι αραδιασμένα στο κρεβάτι και στις καρέκλες, ξεκίνα να τα χωρίζεις ανά κατηγορία. Πρώτα ξεχώρισέ τα σε καλοκαιρινά και χειμωνιάτικα, ενώ καλό θα ήταν να φροντίσεις να υπάρχει και μια κατηγορία πασπαρτού. Σε αυτή θα τοποθετήσεις ορισμένα κομμάτια που μπορούν να φορεθούν και τις δύο εποχές, όπως για παράδειγμα ένα λεπτό σακάκι ή μια ψιλή ζακέτα.

Στη συνέχεια βάλε σε διαφορετικές στοίβες τα παντελόνια, τα μπλουζάκια και τα φορέματα αλλά και εκείνα που θα βάλεις στις κρεμάστρες. Γι’ αυτή την τελευταία κατηγορία προτίμησε ρούχα που τσαλακώνονται εύκολα ή κάποια που θες να τα βρίσκεις πολύ εύκολα. Τέλος, βάλε στην άκρη τα αξεσουάρ, τσάντες, φουλάρια κλπ. Αυτά καλό θα ήταν να τα τοποθετήσεις σε κουτιά.

Ανάλογα με τον χώρο που έχεις στην ντουλάπα σου, αλλά και το πώς είναι διαμορφωμένος μπορείς να κάνεις και τον αντίστοιχο προγραμματισμό. Για παράδειγμα, τα παντελόνια μπορούν να τοποθετηθούν διπλωμένα σε ένα ράφι και σε ένα άλλο τα μπλουζάκια.

Βάλε τα ρούχα ξανά στη ντουλάπα

Το τελευταίο βήμα είναι και το πιο καθοριστικό. Αφού έχεις κάνει όλα τα παραπάνω, ήρθε – επιτέλους – η στιγμή να βάλεις τα ρούχα και τα αξεσουάρ πίσω στην ντουλάπα. Φρόντισε να εκμεταλλευτείς όλο τον διαθέσιμο χώρο. Αν δεις ότι τα ρούχα σου δεν χωράνε στην ντουλάπα σου, μπορείς είτε να παρακολουθήσεις “how to” videos με χρήσιμες συμβουλές και tips για να διπλώνεις τα ρούχα σου και να μην πιάνουν πολύ χώρο, είτε να αγοράσεις μια εξτρα open closet.

Comments are closed.