Επικοινωνία
Κλείτορος 26, Περιστέρι 121 32,
info@carnaby.gr
Τηλ: +30 210 57 51 049

Μήπως κάνεις κι εσύ αυτά τα λάθη που μπορεί να ευθύνονται για τα προβλήματα στην επιδερμίδα σου;

Ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω της καθημερινής ρουτίνας για τη φροντίδα της επιδερμίδας σου. Πολύ συχνά όμως θεωρούμε πως όσα κάνουμε –από την επιλογή του προϊόντος καθαρισμού μέχρι τη δύναμη που ασκούμε στο δέρμα- είναι δεδομένα και δεν αναρωτιόμαστε μήπως κάτι γίνεται με λάθος τρόπο. Κι όμως, υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για τον σωστό καθαρισμό κι αν δεν τους ακολουθείς κατά γράμμα ίσως κάνει μεγαλύτερο κακό παρά καλό στο δέρμα σου. Αυτά είναι τα πιο πιθανά λάθη που μπορεί να κάνεις κι εσύ:

Το παρακάνεις με τον καθαρισμό
Ο σωστός καθαρισμός γίνεται δύο φορές την ημέρα –μία το πρωί με ένα σχετικά ελαφρύ προϊόν, και μία το βράδυ με ένα πιο heavy duty προϊόν, όπως ένα σε μορφή αφρού. Μία εφαρμογή του καθαριστικού και η αφαίρεσή του με βαμβάκι ή νερό (ανάλογα με το τι προβλέπεται) θα πρέπει να είναι αρκετή αν έχεις επιλέξει το κατάλληλο. Εάν διαπιστώσεις ότι χρειάζονται περισσότερες εφαρμογές για να αφαιρέσεις εντελώς όλο το μακιγιάζ, η λύση δεν είναι να επαναλαμβάνεις τον καθαρισμό αλλά να αρχίσεις να χρησιμοποιείς λιγότερα προϊόντα μακιγιάζ ή να τα αντικαταστήσεις με πιο ελαφριά ώστε να μην κλείνουν τους πόρους της επιδερμίδας.

Τρίβεις το δέρμα πολύ δυνατά
Είναι πιο πιθανό να κάνεις αυτό το λάθος εάν χρησιμοποιείς facial brush για τον καθαρισμό του προσώπου σου. Για το λόγο αυτό είναι προτιμότερο να καθαρίζεις το πρόσωπο με ένα κομμάτι γάζα, παρά με κάποιο χειροκίνητο ή ηλεκτρικό εργαλείο ώστε να ελέγχεις απόλυτα την πίεση που ασκείς στο δέρμα. Ιδιαίτερα ο πρωινός καθαρισμός πρέπει να γίνεται απαλά, καθώς στόχος είναι να προετοιμάσει την επιδερμίδα για την ημέρα που ξεκινάει. Ο βραδινός μπορεί να είναι κάπως πιο εντατικός, αφού πρέπει να απομακρύνει υπολείμματα μακιγιάζ, μικρόβια και ρύπους που έχουν συσσωρευτεί στο πρόσωπό σου.

Χρησιμοποιείς συνέχεια απολεπιστικά προϊόντα
Όταν το παρακάνεις με την απολέπιση κινδυνεύεις να αφαιρέσεις τον υδρολιπιδικό φραγμό, το τμήμα της επιδερμίδας που προστατεύει από τα μικρόβια και τους ρύπους. Επίσης, θα κάνεις το δέρμα σου να γίνει ξηρό, κόκκινο και ευαίσθητο στις φθορές. Περιόρισε τη χρήση απολεπιστικών προϊόντων σε μία έως δύο φορές την εβδομάδα και καθημερινά διάλεξε ένα καθαριστικό με πιο απαλή σύνθεση.

Κάνεις λάθος με τη θερμοκρασία του νερού
Υπάρχει ένας αρκετά διαδεδομένος μύθος ότι όταν πλένεις το πρόσωπό σου αφού ρίξεις ζεστό νερό είναι καλό να ξεβγάζεις με κρύο ώστε να “κλείσουν οι πόροι”. Όμως το δέρμα σου μπορεί να πάθει σοκ από την έντονη διαφορά στη θερμοκρασία που θα επηρεάσει την υγεία των κυττάρων. Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό τόσο το πρωί όσο και το βράδυ.

Πέρα όμως από τα ανωτέρω λάθη που συχνά πραγματοποιούν οι περισσότερες γυναίκες, είναι πολύ σημαντικό για την υγεία αλλά και την ομορφιά του προσώπου σας να πραγματοποιείτε σωστή αποτρίχωση.

Αυτό μπορεί εύκολα να επιτευχθεί με την αποτριχωτική κρέμα προσώπου της Carnaby Cosmetics. O λόγος για τη Viso Blue, μία κρέμα η οποία έχει «κλέψει» τις καρδιές των καταναλωτριών, οι οποίες την έχουν φέρει στην κορυφή σε ότι έχει να κάνει με την αποτρίχωση του προσώπου.

Το site μας χρησιμοποιεί cookies Cookie Policy